top of page

Verkkokoulutuskonsultti käytössänne

Tarvitsetteko verkko-oppimisen asiantuntijaa? Ixir tarjoaa sparrausapua, jos vasta harkitsette koulutusten viemistä verkkoon, auttaa jo olemassa olevien verkkokoulutustenne kehittämisessä ja toimii kumppaninanne kaikenlaisissa verkkokoulutukseen liittyvää osaamista vaativissa tehtävissä.

Ixirin kokenut verkkokoulutuskonsultti on käytössänne tunti- ja päiväveloituksella tai pidemmällä sopimuksella.

rise-landing-image-2-tumma.png

Varaa maksuton 30 minuutin etätapaaminen ja jutellaan tarkemmin tarpeistanne.

Esimerkkejä tilanteista, joissa koulutuskonsulttimme voi auttaa:

Alustakartoitukset

Oletteko hankkimassa oppimisalustaa? Kaipaisitteko asiantuntijaa oppaaksi alustaviidakkoon? Ehkä kokeneen testaajan lausunto voisi tuoda varmuutta valintaanne?

​​

Oppimisalustan valinta on usein ensimmäinen askel koulutusten viemisessä verkkoon. Markkinoilla on alustoja mielin määrin ja jokaiseen tarpeeseen.

Ixir toimii alusta- ja teknologiariippumattomasti. Me emme tarjoa omaa alustaa tai saa palkkiota minkään alustan tai teknisen ratkaisun suosittelemisesta. Meillä on kokemusta monista alustoista, ja seuraamme tiiviisti alan kehitystä sekä jatkuvasti kasvavaa tarjontaa. 

​​

Oppimisalustaa valitessaan törmää valtavaan määrään kysymyksiä ja ominaisuuksia, jotka eivät ole tuttuja alaa tuntemattomalle. Alustahankintaa ei kuitenkaan kannata – eikä tarvitse – tehdä sokkona tai arvailujen varassa. Ixirin asiantuntija auttaa teitä selvittämään, mikä alustan valinnassa on teille olennaista ja kertoo, minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla.

Alustan valinta on osa koulutusstrategiaanne

 

Minkälaisia integraatioita tarvitsette? Haluatteko käyttää ulkoisia kurssikirjastoja? Entä kurssien sisällöntuotantotyökalut ja opintopolut? Millaista tietoa haluatte kerätä oppijoista? Tarvitsetteko myyntityökaluja? Entäpä hinnoittelumalli, mikä toimii teille parhaiten? Esimerkiksi näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin on tarjolla valtava määrä vaihtoehtoisia ratkaisuja.

​​

Nämä tekniset kysymykset kietoutuvat organisaationne osaamisen kehittämiseen liittyviin strategisiin kysymyksiin, kuten siihen, mitä tavoittelette koulutuksillanne ja kuinka osaamisen kehittäminen sidotaan osaksi organisaationne arkea. Alustan valinnan yhteydessä on myös tärkeää kuulla koulutuksiinne osallistuvien sekä niitä rakentavien ja hallinnoivien toiveita.

​​​

Se, kuinka laajaa kartoitusta alustan valinta vaatii, riippuu nykytilateestanne, organisaatiostanne ja tarpeistanne. Joskus Ixirin asiantuntija osaa suositella teille muutamaa vaihtoehtoa jo yhden tapaamisen jälkeen, toisinaan tarpeiden kartoitus vaatii laajempaa selvitystä. Asiantuntijamme on tukenanne myös alustan testauksessa, käyttöönotossa ja hallinnoinnissa.

​​

Ole yhteydessä, niin mietitään teille paras paketti.

Koulutusarkkitehtuuri kuntoon

Usein koulutuksia luodaan vähitellen vastaamaan eri tilanteissa ilmaantuviin tarpeisiin. Kun koulutusten määrä kasvaa, voi lopputuloksena olla hallitsematon kokoelma erilaisia kursseja ja tietopaketteja.

 

Joskus koulutusten kehittäminen tai esimerkiksi siirtäminen verkkoon onkin viisainta aloittaa koulutusarkkitehtuurin luomisella.

Mitä hyötyä koulutusarkkitehtuurista on?

 

Selkeä koulutusarkkitehtuuri säästää kaikkien aikaa.

 

Koulutuksiin osallistuva löytää helposti hänelle tarkoitetut koulutukset ja osaa edetä koulutuksesta toiseen ongelmitta. Tarjolla on juuri hänen tarpeidensa mukaista täsmäkoulutusta ja selkeät polut osaamisen kehittämiseen.

 

Ammattimainen koulutusarkkitehtuuri helpottaa myös koulutusten hallinnointia. Kun koulutusarkkitehtuuri toimii, on helppoa:

  • karsia päällekkäisiä koulutuksia ja tunnistaa koulutustarpeita.

  • kehittää koulutusten sisältöjä ja toteutustapoja yhtenäisiksi ja pedagogisesti linjakkaiksi kokonaisuuksiksi.

  • luoda yhtenäinen koulutusten seuranta, kerätä palautetta ja seurata vaikuttavuutta.

  • istuttaa kokonaisuuteen uusia koulutuksia.

 

Mitä koulutusarkkitehtuurin luominen tarkoittaa?

 

Koulutusarkkitehtuuria luotaessa Ixirin asiantuntija analysoi koulutustenne kohderyhmät ja selvittää osaamistarpeet kyselyiden, haastattelujen tai työpajojen avulla.

Olemassa olevien koulutusten ja koulutustarpeiden pohjalta laaditaan opintopolut. Niiden avulla eri kohderyhmät voivat tehokkaasti hyödyntää tarjoamianne koulutuksia.

 

Tämä kaikki jäsennetään kurssikatalogiin, josta selviävät opintopolkuihin sisältyvien yksittäisten kurssien tavoitteet ja keskeiset sisällöt.

Ajasta ja paikasta riippumattoman verkkokoulutuksen toteuttamisessa on monta tapaa epäonnistua. Toisaalta hyvästäkin kurssista saa usein pienellä viimeistelyllä erinomaisen. Ixir tarjoaa asiantuntija-apua itsenäisesti suoritettavien verkkokurssien kehittämiseen.

Ixirin verkkokoulutusasiantuntija käy koulutuksenne läpi ja antaa konkreettiset askelmerkit sen hiomiseksi huippukuntoon. Tarvittaessa myös toteutamme kurssiremontin.

Näin kursseja kehitetään

​Minkälaisia asioita kursseissa sitten voidaan kehittää, ja kuinka se tapahtuu? Koulutuksen kehittäminen perustuu analyysiin, jossa verkkokoulutusasiantuntija arvioi koulutuksenne toteutusta tarpeidenne mukaan erilaisista näkökulmista. Analyysin pohjalta laaditaan suunnitelma siitä, kuinka kurssia kannattaisi kehittää.

Verkkokurssi toimii, jos sillä saavutetaan hyviä oppimistuloksia. Tähän vaikuttavat monet asiat. Tarkastelemme kurssejanne esimerkiksi seuraavista näkökulmista:​

  • Sisältö ja rakenne: verkkokurssin sisällön rajaaminen ja jäsentäminen sekä kurssin rakenne

  • Pedagogiset ratkaisut: kohderyhmän motivointi, kurssin eteneminen ja vuorovaikutteisuus sekä oppimistulosten arviointi​

  • Viestinnällinen toteutus: kieli, ilmaisu ja visuaalisuus​

  • Tekniset ratkaisut: helppokäyttöisyys, toimivuus ja teknisten mahdollisuuksien hyödyntäminen.

Ole yhteydessä, ja mietitään, kuinka teidän koulutuksianne kannattaa kehittää.

Koulutusten vaikutusten ja vaikuttavuuden arviointi

Koulutuksen laatiminen kannattaa aloittaa määrittemällä tavoitteet: miksi koulutus tehdään ja minkälaisia ongelmia se ratkaisee. Jälkeenpäin koulutuksista kannattaa kerätä palautetta ja hyödyntää oppimisalustan tarjoamaa tietoa osallistujien suoriutumisesta. Näin saatu tieto ei kuitenkaan yleensä yksin vastaa siihen, onko koulutuksella todella saavutettu sille asetetut tavoitteet.

Koulutusten ja koulutuskokonaisuuksien vaikutuksia kannattaa aika ajoin tutkia myös laajempien kohderyhmäanalyysien avulla ja toisinaan myös kattavammilla vaikuttavuusarvioinneilla.

Muuttaako koulutuksesi maailmaa? Vaikutuksista vaikuttavuuteen

Koulutuksen perimmäisenä tavoitteena on aina muutos. Kun osallistuja saa uutta tietoa, taitoa tai osaamista, tämä muokkaa hänen ymmärrystään ja usein myös tapaansa toimia.

Tällaiset vaikutukset voivat johtaa laajempaan muutokseen. Tehokkaan työturvallisuuskoulutuksen jälkeen työpaikka on turvallisempi paikka kaikille, onnettomuuksia tapahtuu vähemmän ja työ on sujuvampaa. Suurelle yleisölle suunnattu rasismin vastainen koulutus taas voi onnistuessaan vähentää ennakkoluuloja ja vahvistaa yhdenvertaisuutta ja rauhaa koko yhteiskunnassa.

Tällaisesta laajemmasta muutoksesta puhutaan vaikuttavuutena. Se voi ulottua yhteiskunnan eri osa-alueille tai olla muutos työpaikkanne ilmapiirissä. Vaikuttavuus tarkoittaa kuitenkin laajempaa muutosta kuin sitä, että osallistuja omaksuu yksittäisen tiedon tai taidon. Se näkyykin lähes aina vasta jonkin ajan kuluttua oppimiskokemuksesta. 

Kuinka koulutuksen vaikutuksia ja vaikuttavuutta arvioidaan?

Koulutusten vaikutuksia, siis sitä, kuinka toivottuja tietoja ja taitoja on opittu ja otettu käyttöön, voi ja kannattaa mitata ja arvioida. Tähän oivia välineitä ovat esimerkiksi kyselyin ja haastatteluin toteutetut kohderyhmäselvitykset. 

Laajemman vaikuttavuuden arviointi vaatii monipuolista analyysia sekä pidemmän aikavälin tarkastelua. Siinä pitää esimerkiksi ottaa huomioon myös muut mahdolliset muutosta edesauttaneet tekijät.

Ixirin tutkijataustainen verkkokoulutusasiantuntija suunnittelee ja toteuttaa puolestanne erilaisia kohderyhmäselvityksiä ja vaikuttavuusarviointeja koulutuksiinne liittyen.

Ole yhteydessä, niin mietitään, minkälainen arviointi voisi auttaa varmistamaan, että teidän koulutuksillanne saadaan aikaan toivottua muutosta.

Ethän ole unohtanut kenelle koulutuksia teette
– ja miksi
?

cookie-the-pom-gySMaocSdqs-unsplash.jpg

Varaa aika etätapaamiseen tai ota yhteyt!

bottom of page